اگر در 14 روز گذشته از مهارکنندههای MAO (مانند ایزوکاربوکسازید “isocarboxazid”، رازاگیلین “rasagiline”، سلژیلین “selegiline”، فنلزین “phenelzine” یا ترانس سیپرومین “transcypromine”) استفاده کردهاید، از فلوکستین استفاده نکنید. اگر چه جهت بهبودی كامل ممكن است به ۴ هفته يا بيشتر وقت نياز باشد. علیرغم ورود داروهای جدیدتر این گروه فلوکستین همچنان یک داروی پرطرفدار است و در سال ۲۰۰۷ در بیش از ۲۲ میلیون نسخه برای آن در ایالات متحده تجویز شدهاست. اگر همزمان با تجویز این دارو تحت درمان با جریان الکتریکی قرار دارید (شوک درمانی) به پزشک خود اعلام نمایید. در بیماران بی اشتها به علت افزایش احتمال بی اشتهایی و کاهش وزن شدید با احتیاط مصرف شود. اعصاب مرکزی: سردرد، عصبانیت، بی خوابی ، خواب آلودگی، اضطراب، لرزش، سرگیجه، خستگی، آشفتگی. برای درمان اضطراب، بی خوابی و علائم ترک الکل و سایر داروها استفاده می شود. فلوکستین برای درمان اختلالات افسردگی (انواع افسردگی)، اختلال وسواسی-اجباری و پراشتهایی روانی یا بولیمیا ( که یک نوع اختلال خوردن است که غذا خوردن بدون کنترل و بی رویه صورت می گیرد و سپس فرد کاری می کند که استفراغ کند) در نظر گرفته شده است. از عوارض فلوکستین میتوان به تهوع، اسهال، خشکی دهان، درد عضله، اختلال عملکرد جنسی و …
فلوکستین چیست
پیش از آنکه درباره عوارض فلوکستین صحبت کنیم، بهتر است روش کار و چگونگی عملکرد این قرص را بشناسیم. امین میگوید این دارو در درمان اختلالهای وسواس عملکرد خوبی دارد و برای درمان وسواس از دوزهای بالاتر آن استفاده میشود. در صورت استفاده طولانی مدت، این دارو نیز ممکن است اثر نکند و ممکن است به دوزهای مختلفی نیاز داشته باشد. برخی از داروهایی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند عبارتند از: آنتی اسیدها، ضد افسردگیهای خاص (به عنوان مثال فلوکستین، فلووکسامین، نفازودون)، سایمتیدین، کلوزاپین، دیگوکسین، دی سولفیرام، کاوا، سدیم اکسیبات. اگر مصرف دارو برای درمان اختلالات روحی قبل از قاعدگی تجویز شده اغلب اولین دوز دارو با شروع قاعدگی یا 14 روز قبل تر مصرف می شود. اگر MAOI مصرف می کنید یا اگر در دو هفته گذشته مصرف MAOI را متوقف کرده اید، نباید فلوکستین مصرف کنید. همچنین برای مصرف مجدد MAO لازم است که پنج هفته از قطع مصرف پروزاک گذشته باشد. در طی پنج هفته پس از قطع فلوکستین، تیوریدازین مصرف نکنید.
قرص فلوکستین برای چیست
علاوه بر فلوکستین داروهای دیگری مانند پیموزاید و تیوریدازین بر سطح کیوتی تاثیر میگذارند. مصرف فلوکستین و هر داروی دیگری بدون اجازهی پزشک قطعا توصیه نمیشود. هرچند قطعا تاثیر داروهای ضدافسردگی به همراه رواندرمانی بیشتر خواهد بود. حدود 4 هفته بعد از مصرف دارو ممکن است تاثیر درمانی آن بروز کند.بنابر این از قطع مصرف دارو بدون توصیه پزشک اجتناب کنید، زیرا تاثیر بدی به همراه خواهد داشت. به همین خاطر توصیه می شود که مثلا 14 روز بعد monoamine oxidase inhibitor از قطع مصرف داروهای می توانید فلوکستین مصرف کنید. اگر مصرف یک وعده دارو را فراموش کردید، بلافاصله بخورید.اما چنانچه در هنگام مصرف دوز بعدی ، وعده فراموش شده را به خاطر آوردید از مصرف آن اجتناب کنید . اگر علائم سندرم سروتونین مانند بیقراری، توهم، تب، تعریق، لرز، ضربان شدید قلب، سفتی عضلانی، از دست دادن هماهنگی، حالت تهوع، استفراغ یا اسهال را دارید، فوراً به پزشک مراجعه کنید. فلوکستین، جذب سروتونین را توسط سلولهای عصبی (نورونها) مهار میکند و به افراد مبتلا به افسردگی، هراس (پانیک)، اضطراب یا علائم وسواس کمک میکند. اما در صورت مشاهده هر یک از علائم پایین با مصرف کلردیازپوکساید باید به پزشک معالج خود اطلاع دهید.
قرص فلوکستین ۲۰
از پزشک خود جویا شوید که چگونه و با خیال راحت مصرف فلوکستین را قطع کنید. این مقاله شامل تمامی تداخلات دارویی ممکن نیست لذا لیست همهی داروهای مصرفیتان را با پزشک یا دکتر داروخانه در میان بگذارید و بدون صلاحدید پزشک شروع به مصرف، قطع یا تغییر دوز داروی فلوکستین نفرمایید. بنابراین این مطلب را اکیدا جایگزین مشورت با پزشک نکنید. بنابراین اگر با مصرف قرص این عوارض در شما پدیدار شد، از انجام کارهایی مانند رانندگی، که به هوشیاری زیاد نیاز دارند، پرهیز کنید. بدون مشورت با پزشک خود از مصرف داروهای دیگر برای درمان اسهال یا استفراغ پرهیز کنید. درباره مفید بودن این دارو برای برطرف شدن مشکلات جنسی ممکن است افراد تاثیراتی از فلوکستین را مطالعه کنند که نسبت به مصرف آن راغب شوند، در حالیکه ممکن است مطالب متناقض دیگری هم نوشته شده باشد.این است که حتما باید از مصرف خودسرانه انواع داروها پرهیز شود.یکی از عوارض قرص ممکن است کاهش میل جنسی باشد که پزشک در صورت لزوم این موضوع را کنترل میکند. درواقع بسیاری از عوارض جانبی که ذکر میشود جزئی از زیرمجموعه عارضه دیگری هستند. این دارو را فقط در صورتی که مزایای بالقوه خطرات بالقوه را توجیه کند باید مصرف کرد.
این دارو میتواند یک واکنش آلرژیک شدید ایجاد کند. در موارد نادر، ممکن است فرد یک واکنش آلرژیک جدی (آنافیلاکسی) به فلوکستین نشان دهد. اگر شخص جوش، کهیر، تورم یا مشکل در تنفس را تجربه کرد، باید با پزشک تماس گرفته، زیرا یک واکنش آلرژی زا می تواند تبدیل به یک وضعیت اورژانسی پزشکی شود. چنانچه این دارو بیش از میزان ۱۵۰۰ میلیگرم مصرف شود، معمولاً با توکسیسیته خفیفی همراه میباشد که در صورتی که، فرد دارای بیماری زمینهای مغزی باشد، ممکن است موجب ایجاد تشنج، اختلالات شدید قلبی و حتی مرگ شود. شما و پزشکتان باید نسبت به هرگونه تغییرات رفتاری و خلقی غیرمعمول هشیار باشد، زیرا فلوکستین میتواند روی سلامت روانی و الگوهای رفتاری تأثیر بگذارد و درصورتیکه کنترل نشود، مشکلتان را از آنچه هست بیشتر خواهد کرد. هرگونه بدتر شدن علائم بیماری خود را به پزشک گزارش دهید . در صورتی که یکی از نزدیکان شما از فلوکستین استفاده می کند اخلاق و رفتار او را تحت نظر داشته باشید و هرگونه رفتار مشکوک را به پزشک گزارش دهید . اما اگر پزشک ببیند که این دارو به شما نمی سازد و عوارضش بیشتر از سودش هست باید آن را قطع کند.
عوارض فلوکستین در دراز مدت
مصرف این دارو برای افراد سالخورده ممکن است باعث افزایش حساسیت بیشتری نسبت به دیگران شود.عوارضی مانند خونریزی و QT طولانی و پایین امدن سطح سدیم خون به خصوص اگر داروهای مدر استفاده می کنند. برای مبتلایان به دیابت: این دارو ممکن است باعث پایین آمدن قند خون شود. فلوکستین یکی از داروهایی است که برای درمان افسردگی و برخی مشکلات روحی روانی تجویز می شود. داروهایی که توسط برخی از آنزیم های کبدی تجزیه می شوند از جمله وینبلاستین، آنتی آریتمیک ها مانند پروپوفنون / فلوکائینید، داروهای ضدافسردگی سه حلقه ای مثل دزیپیرامین / ایمیپرامین، داروهای دیگر که باعث خونریزی / کبودی می شوند، از جمله کلوپیدوگرل، NSAIDs ها مانند ایبوپروفن، “رقیق کننده های خون” مانند وارفارین. ممکن است برخی دیگر از داروها و حتی داروهای گیاهی مثل مخمر سنت جان هم با پاروکستین تداخل داشته باشند. علائمی نظیر تغییر خلق و خو، حملات عصبی، بی خوابی، عصبانیت، ناارامی، بیش فعالی(روحی و فیزیکی)، تفکر خودکشی و خود آزاری .از دیگر عوارض جانبی ناشی از مصرف دارو عبارتند از : تشنج، لرزه، سختی عضله و به طور کلی تشنج عضلانی، علائم پوستی مثل خارش، قرمزی و فلسی شدن ، از دست دادن تعادل و هماهنگی، تعریق، تپش قلب و گیجی.
مصرف این دارو در برخی افراد منجر به ضربان قلب سریع میشود. هر دارویی که بر ضربان قلب تاثیر می گذارد – زیرا فلوکستین می تواند ضربان قلب را تسریع کرده یا تغییر دهد. عوارض جانبی نادر ولی جدی فلوکستین هم عبارتند از: مدفوع خونی و سیاه، استفراغی که شبیه دانه های قهوه هست، تپش قلب، غش، تشنج، راش های پوستی و تغییر در مقدار ادرار. استفاده از فلوکستین در دوران بارداری میتواند باعث ایجاد مشکلات ریوی جدی و یا سایر عوارض و ناهنجاری ها در جنین شود . در صورتی که از تصمیم به خودکشی با شما صحبت میکند ، این صحبت ها را کاملا جدی بگیرید . برخی افراد به شکل افراطی و به ویژه با رویای لاغر شدن و غلبه بر چاقی اقدام به مصرف خودسرانه و طولانی مدت فلوکستین میکنند. عوارض فلوکستین در برخی افراد به شکل بثورات جلدی و کهیر بروز میکند و منجر به خارش، قرمزی و یا تاول میشود. «شهلا» زن ۵۰ سالهای است که او هم فلوکستین ۲۰ مصرف میکند و میگوید یک هفته تمام گشته تا توانسته از طریق یکی از آشناها چند ورق قرص پیدا کند. بعد از یک هفته 10 میلی گرم در روز باید به 20 میلی گرم افزایش پیدا کند.